ورزش کردن یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر سلامت و عملکرد کودکان است و امروزه ورزش کردن یکی از اجزای اصلی زندگی سالم به شمار می رود. ورزش منظم می تواند به بهبود سلامت جسمی و روحی کودکان کمک کند و در نتیجه، به پیشرفت تحصیلی و اجتماعی آنها نیز منجر شود.
توصیه ی مشترک تمامی متخصصین بر امر ورزش منظم می باشد. تاثیر ورزش بر عملکردو ارتقاء سطح زندگی کودکان را از ابعاد گوناگون میتوان مورد بررسی قرار داد که این ابعاد شامل ابعاد جسمانی ، ابعاد روحی روانی ، ابعاد اجتماعی و عملکرد تحصیلی می شود که در ذیل به صورت خلاصه به بررسی این ابعاد و تاثیرات آن بر زندگی کودکان می پردازیم.
تاثیر ورزش کردن بر سلامت جسمی کودکان
ورزش منظم می تواند به بهبود سلامت جسمی کودکان در زمینه های زیر کمک کند:
- تقویت قلب و عروق
- افزایش قدرت و انعطاف پذیری عضلات
- تقویت استخوان ها
- کاهش وزن و چربی بدن
- پیشگیری از بیماری های مزمن مانند دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، و برخی از انواع سرطان
تاثیر ورزش کردن بر سلامت روحی کودکان
ورزش منظم می تواند به بهبود سلامت روحی کودکان در زمینه های زیر کمک کند:
- کاهش استرس و اضطراب
- افزایش اعتماد به نفس
- بهبود خلق و خو
- پیشگیری از افسردگی
تاثیر ورزش بر وضعیت اجتماعی کودکان
ورزش کردن میتواند تاثیر به سزایی بر روی شخصیت کودکان و نحوه ی قرار گیری آنها در اجتماع داشته باشد. با ورزش کردن کودکان می توانند کارهای گروهی را تمرین کنند و نتیجه گیری گروهی را یاد بگیرند حتی با شرکت در کلاس های مختلف، کودکان دوست یابی را فرا می گیرند.
زمانی که کودکان ما در ورزش های مختلف شرکت کرده و موفقیت های گوناگونی را کسب می کنند نیاز دیده شدن آنها بر آورده می شود و کمک شایانی به شخصیت کودک خواهد کرد و نیاز های مختلف کودک از راه ورزش کردن ارضا می شود در نتیجه ورزش برای کودکان موجب افزایش اعتماد به نفس آنها می شود.
تاثیر ورزش بر عملکرد تحصیلی کودکان
ورزش منظم می تواند به بهبود عملکرد تحصیلی کودکان در زمینه های زیر کمک کند:
- افزایش تمرکز و توجه
- بهبود حافظه
- افزایش یادگیری
- کاهش رفتارهای پرخاشگرانه
مقدار ورزش مورد نیاز کودکان
سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که کودکان و نوجوانان حداقل 60 دقیقه در روز فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشند. این فعالیت بدنی می تواند شامل بازی های ورزشی، دویدن، دوچرخه سواری، شنا، و سایر فعالیت های بدنی باشد.
راهکارهای تشویق کودکان به ورزش
برای تشویق کودکان به ورزش، می توان اقدامات زیر را انجام داد:
- فراهم کردن فرصت های مناسب برای ورزش
- تشویق کودکان به شرکت در فعالیت های ورزشی مورد علاقه آنها
- مشارکت در فعالیت های ورزشی کودکان
- تحسین تلاش های کودکان در ورزش
با تشویق کودکان به ورزش، می توان زمینه را برای رشد و پیشرفت همه جانبه آنها فراهم کرد.
جمع بندی:
امروزه تمامی کارشناسان بر این باورند که ورزش منظم حداقل ۳ تا ۵ جلسه در هفته میتواند تاثیرات شگفت انگیزی در سبک زندگی کودکان و شکوفایی آنها داشته باشد. ورزش در کودکان بسته به شرایط سنی و اهداف مورد نظر از شدت و نوع متفاوتی برخوردار می شود که این امر را می بایست بر عهده مربیان و کارشناسان این رشته علمی بگذاریم تا بهترین نتایج حاصل شود.
مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین پیش دبستانی در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.