کودکی دوره سنی بسیار حساسی را در بر میگیرد که رفتارها و برخورد والدین و اطرافیان و بازخوردهایی که کودک از محیط پیرامونش دریافت میکند، میتواند سلامت روان او را تامین کند و یا آن را به خطر بیندازد بنابراین عزت نفس کودکان مساله بسیار مهمی است.
سادهترین رفتارها یا به ظاهر پیش پاافتادهترین برخوردها میتوانند سلامت روان کودک را به خطر بیندازند و زندگی آینده او را تحت تاثیر قرار دهند. یکی از مهمترین چیزهایی که در رشد و پرورش کودک و فرزند پروری اهمیت ویژهای دارد، بحث عزت نفس و روشهای افزایش و تقویت آن در کودک است. تقویت این ویژگی و اهمیت دادن به آن آنقدر مهم است که به یکی از ضروریترین مباحث در روانشناسی کودک تبدیل شده است. بهتر است پیش از آنکه درباره روش های افرایش عزت نفس در کودکان صحبت کنیم، معنای عزت نفس را بدانیم.عزت نفس از آن دسته مفاهیمی است که معنای واحدی برای آن وجود ندارد و از معنای آن تفاسیر گوناگونی میشود. برای مثال کریستوفر مراک در کتاب عزت نفس خودش بیان میکند ما هنوز به نقطهای نرسیدهایم که اتفاق نظر قطعی روی عزت نفس داشته باشیم.
عزت نفس چیست؟
هر فردی نسبت به ارزشهای خودش بازتاب و برآوردی دارد که به این ارزیابی نسبت به ارزشهای خود در روانشناسی عزت نفس میگویند. به زبان سادهتر به باور و اعتقادی که یک فرد درباره میزان ارزش و اهمیت خودش دارد، عزت نفس گفته میشود.
راه و روشهای تقویت عزت نفس کودکان
1. به کودک اجازه تصمیمگیری دهید.
2. توجه فعالانه به کودک داشته باشید.
3. تشویق کردن را از یاد نبرید.
4. کودکتان را دوست داشته باشید و این دوست داشتن را ابراز کنید.
5. انعطافپذیری را به او آموزش دهید.
6. حس استقلال را به او منتقل کنید.
7. گزینههای مختلفی را در اختیار کودک قرار دهید.
8. وظایف روزانه را برعهده کودک قرار دهید.
9. فرصت جداگانه و مخصوصی را به کودک خود اختصاص دهید.
10. اشتیاق او را پیگیری کنید.
سخن آخر
عزت نفس کودکان یکی از ضروریترین تواناییهایی است که باید به عنوان یک والد خوب آن را در کودک پرورش دهید.
مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین پیش دبستانی در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.