اغلب اوقات لجبازی های کودکان هدف دار هستند واگر کودک بداند که با کج خلقی به آن هدف نمی رسد ،احتمال کمی دارد که به این کار مبادرت کند. البته گاهی اوقات کودکان فقط به این دلیل لجبازی می کنند که بیش از حد خسته ویا به شدت از نظر روحی بر انگیخته شده اند ولی نمی تواند احساساتشان را به درستی بروز دهند.گاهی هم کودک وقتی نمی تواند کاری را که بسیار دوست دارد ، به درستی انجام دهد ،ناراحتی و نا امیدی خود را با عصبانیت ولجبازی نشان می دهد. به هر حال ،علت بروز اینگونه لجبازی ها هر چه باشد این گونه رفتارها اصلا پذیرفتنی نیست .کودک باید دریابد که چنین رفتارهایی درست و شایسته نیستند و با به کارگیری ان ها راه به جایی نمی برد.
کودک را به دلیل رفتار خوب تشویق کنید .دادن پاداش وامتیاز به هنگام ارایه رفتار مناسب ،لجبازی در کودکان را کاهش می دهد.اگر کودکی کاری را تا به حال انجام نمی داد اما حالا یک بار حتی از روی اکراه انجام می دهد اورا خیلی تشویق کنید زیرا این نشانه یک پیشرفت واقعی است.به جای ما یوس شدن از دست نیافتن به انتظارات زیاد خود،از پیشرفت های کوچک وتدریجی کودکتان خوشحال باشید.
تربیت صحیح ان است که وقتی فرزند شما نیم نگاهی به شما می اندازد تا مطمین شود عملی که انجام داده درست است یا غلط،به او توجه کنید.وقتی کودکی روی موضوع خاصی پافشاری دارد به او بگویید که قصد لجبازی دارد وشما به ان اهمیت نمی دهید . از ان دسته از والدینی نباشیم که وقتی از کودکمان عمل خوبی سرزد ان را به سادگی تلقی کنیم و هیچ واکنشی نشان ندهیم ولی بر عکس هروقت عمل بدی از او سرزد تمام اشتباهاتش را به رخ او بکشیم .انتقاد همراه تشویق نتایج بهتری به بار می اورد. کودک می خواهد شما به او توجه کنید .
به بد اخلاقی کودک بی اعتنایی کنید:
این روش سریعترین راه خلاصی از کج خلقی های کودکتان است زیرا هدف اصلی بیشتر این رفتارها جلب توجه بزرگترهاست و نه چیز دیگر.شما نمی توانید برای کودکی که در حال داد وفریاد است ،دلیل ومنطق بیاورید،بنابراین تلاش هم نکنید.
از محل دور شوید .وقتی می بینید کودک در حال جیغ وفریاد است ،به کار خود بپردازید.اگر خطری متوجه کودک نیست می توانید از اتاق بیرون برویدو البته ممکن است وقتی از اتاق بیرون می روید او به دنبال شما بیاید چون به شنونده نیاز دارد اگر این اتفاق افتاد بدانید که کارتان را خوب انجام داده اید ودر مسیر درستی قرار گرفته اید. اواز بخوانید ،رادیو یا تلویزیون را روشن کنید،بنشینید و مشغول مطالعه شوید ویا شروع به پختن شام کنید. مراقب باشید که اصلا به کودک نگاه نکنید چون حتی یک نیم نگاه هم می تواند قطع شدن سرو صدارا به تعویق بیندازد .جالب است بدانید که کودکان چقذر زود می اموزند که جیغ کشیدن وبد اخلاقی انقدر پدر ومادررا اشفته می کند که یادشان می رود چه کاری به او محول کرده بودند.
کودکان از یکسالگی شروع به سرپیچی از دستورات شما میکنند انها به چشمانتان خیره میشوندو انچه که نمیخواهیدرا انجام میدهند از هجده ماهگی بیشترین کلمه ای که فرزندتان میگوید “نه” خواهد بود.
این رفتار مسیر رشد کودک است.اگر در مسیر رشد فرزندتان دخالت نکنید ، دادنزنید، عصبانی نشوید ،تنبیه نکنید ،فرزندتان از مراحل خواهد گذشت و اعتماد بنفس او ساخته خواهد شد .اما اگر سعی کنید این نهال تازه جوانه زده را تادیب کنید ،اضطراب یا خشم جایگزین اعتماد بنفس خواهد شد. فرزندتان به شما میچسبد یا با شما وارد لجبازی خواهد شد .
برای کاهش لجبازی فرزندان، والدین از بکن و نکن های بی مورد در حضور فرزندان بپرهیزند چرا که وسواس مادر و بکن نکن های شدید به بروز مشکلات عصبی و پرخاشگری کودک می شود .
مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین پیش دبستانی در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.