همه پدرهاو مادر ها می دانند که فرزندانشان شخصیتی (تیپ شناسی) منحصر به فرد دارند و اخلاق ورفتار انهابا یکدیگر متفاوت است. مثلااگر شخصیت فرزندتان شبیه شما باشد کار شما راحت تر هست و به خوبی میتوانید ارتباط خوبی با یکدیگر داشته باشید و او را بیشتر درک کنید ولی اگر تیپ شخصیتیش شبیه شما نباشد احساس میکنید رفتارهایش اشتباه است و اگر او را به درستی درک نکنید باعث بروز مشکلات رفتاری در او می شود در صورتی که تیپ شخصیتی او فقط با شما متفاوت است.
بنابراین مدل برخورد و واکنش شما باید متناسب با تیپ شخصیتی او باشد. اگر شما دو فرزند داشته باشید که یکی از انها ساکت و ارام است و از اتفاقات و کارهایش کوتاه و مختصر صحبت میکند و معمولا داخل اتاقش هست دلیل بر مشکل یا اختلال رفتاری در او نمی باشد به خاطر این است که فرزند شما درونگرا هست و همین طوراگر فرزند دیگرشما به محض اینکه از مدرسه یا کلاس غیردرسی اش می آید شروع به صحبت کردن با شما میکند و از تمام کارها و فعالیت هایش صحبت میکند نشان میدهد که این فرزند شما برون گرا هست.
نحوه برخورد والدین با فرزندان
اگر شما متوجه تفاوت های شخصیتی هر دو فرزندتان نباشید ممکن است آنها را با هم مقایسه کنید و باعث بروز اختلال رفتاری در آن ها بشوید. همه ی ما
میدانیم که بعضی از بچه ها درون گرا هستند و بعضی از انها برون گرا هستند یعنی ان فرزندتان که ساکت است و به داخل اتاق میرود از تنهاییش وفکر کردنش انرژی میگیرد و فرزند دیگرتان که با شما صحبت میکند در مورد کارهایش و همین طور با دیگران بیشتر ارتباط برقرارمیکند از برقراری ارتباط با دیگران انرژی میگیرد و شخصیت برون گرا دارد. متاسفانه بعضی از والدین براساس ذهنیات قبلی که دارند فکر میکنند باید با فرزندشان به طور یکسان رفتار کنند و این روش ناعادلانه ای هست. در صورتی که باید تفاوت شخصیتی فرزندانتان را بپذیرید و انها را همان طور که هستند بپذیرید و به انها احترام بگذارید تا به خوبی استعدادها و توانمندی هایشان را متوجه بشوید تا بتوانند در مراحل زندگیشان پیشرفت کنند و موفق بشوند.
رفتار مناسب با کودک می تواند او را فردی جسور,شجاع و خلاق کند اما اگر رفتار مناسبی با او نداشته باشیم او را ترسو و غیرفعال میکند و کودکانی که با انها به درستی برخورد نمی شود احساس گناه می کنند و زیر بار مسولیت نمی روند .متاسفانه برخی والدین کودکان خجالتی و ارام را بیشتر دوست دارند و کودکان پر جنب و جوش را رفتارهایشان را نمی پسندند در حالی که بچه ها باید توان ابراز نظرات خود را داشته باشند. والدین به جای دخالت در رفتار کودکان باید روی کارهایشان نظارت داشته باشند چون کودکان مطیع در اینده ممکن است پرخاشگر بشوند و به خاطر اجبار والدین خواسته هایشان را انجام می دهند اما بعد تبدیل به خشم میشود و به یک نوع دیگر خشمشان را خالی می کنند.
علت و دلیل خجالتی بودن چیست؟
یکی از مشکلات رفتاری کودکان کم رویی است که چون انها ارام هستند والدین به عنوان یک رفتار صحیح و پسندیده یاد میکنند در حالی که باعث اختلال و مانعی برای شکوفایی قابلیت ها و خلاقیت ها و مسولیت هایی در انها میشود. کودکان کم رو بیشتر به خودشان توجه میکنند و در مواجهه با افراد دچار دلهره و نگرانی میشوند که ممکن است باعث قطع ارتباط با دیگران شود .
والدین باید از روش هایی استفاده کنند که باعث از بین رفتن این موضوع میشود:
- اصلا جلوی فرزند خود نگویند که خجالتی است.
- استعدادهای او را کشف کنند.
- اورا تشویق کنند.
- موقعیت هایی که فرزندشان دچار استرس و دلهره می شود را شناسایی کنند تا دلیلش را بفهمند.
مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین پیش دبستانی در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.