تاثیرات و فواید رنگ آمیزی برای کودکان - دانشگاه کوچک

مقدمه:

رنگ آمیزی برای کودکان فراتر از یک فعالیت سرگرم کننده است و می تواند به رشد و یادگیری آنها کمک کند همچنین احساسات، شخصیت و تجربیات آنها را نیز منعکس کند.

درک مفاهیم رنگ آمیزی می تواند به والدین و مربیان در درک بهتر دنیای درونی کودکان کمک کند و کتاب ها و کاربرگ های آن یکی از ابزارهای مهم جهت آماده کردن کودکان برای پیش دبستانی می باشد همچنین رنگ آمیزی یکی از فعالیت های مورد علاقه کودکان از زمان های گذشته و یکی از راه های ابراز و تخلیه احساسات برای کودکان می باشد که باعث پرورش قوه تخیل در آن ها نیز می شود.

فواید رنگ آمیزی:

۱. تقویت مهارت های نوشتاری: کودکان در رنگ آمیزی طریقه صحیح مداد در دست گرفتن را می آموزند.
۲. تقویت هماهنگی چشم و دست: یکی از اولین و پایه ای ترین مهارت های هماهنگی مدال گرفتن صحیح و تراش کردن آن ها و تشخیص رنگ هاست که باعث تقویت مهارت های شناختی در کودکان می شود مخصوصا بهتر است که تصاویر دشوار و چالش برانگیزتری برای رنگ آمیزی برای کودکان انتخاب کنید.
۳. آموزش صبر و آرامش
۴. افزایش تمرکز: کودکانی که وقت بیشتری برای رنگ آمیزی می گذارند تمرکز بیشتری دارند.
۵. افزایش اعتماد به نفس
۶. تخلیه خشم و احساسات: رنگ آمیزی یک راه درمانی برای کودکان که دارای مشکلاتی از جمله خشم هستند استفاده می شود‌.

روانشناسی رنگ ها :

حال مهم ترین عنصر در رنگ آمیزی انتخاب رنگ و رنگ ها می باشد.
درک روانشناسی رنگ ها در نقاشی کودکان می تواند اطلاعاتی در مورد شخصیت و احساسات آنها ارائه دهد به عنوان مثال استفاده از رنگ های روشن و شاد نشان دهنده شادی و خوش بینی و استفاده از رنگ های تیره نشان دهنده استرس یا غم است.

انتخاب رنگ توسط کودک به طور نسبی می تواند اطلاعات صحیحی در زمینه رفتارهای خانوادگی و نوع عملکرد خانواده ها در منزل به ما بدهد.

کودکانی که رنگ های تیره در نقاشی های خود استفاده می کنند معمولا در خانه از آرامش کافی برخوردار نیستند ولی کودکان سالم که در مراحل رشد طبیعی به سر می برند طبیعتا گرایش به انتخاب رنگ های گرم مانند قرمز دارند فقدان رنگ در تمام یا قسمتی از نقاشی نشانگر خلا عاطفی در خانواده می باشد.

نکات مهم در مورد رنگ آمیزی:

  • تشویق و حمایت:

والدین و مربیان باید کودکان را در فعالیت های مرتبط تشویق و حمایت کنند و از آنها ایراد نگیرند.

  • انتخاب مواد مناسب:

استفاده از مواد ایمن و مناسب برای کودکان مانند مداد رنگی، آبرنگ یا گوارش توصیه می شود.

  • ایجاد فضایی مناسب :

فضایی آرام و بدون حواس پرتی برای کودکان ایجاد کنید تا کودکان بتوانند با آرامش و تمرکز بیش تری کار کنند.

  • توجه به تفاوت های فردی:

کودکان در سرعت و سبک رنگ آمیزی با یکدیگر متفاوت هستند.

  • عدم اجبار:

کودکان را مجبور به این کار نکنید و اجازه دهید خودشان انتخاب کنند که چه چیزی را رنگ و از چه رنگی استفاده کنند و چه چیزی را رنگ نکنند.

حال باید بدانیم هر رنگ معرف چیست؟

  • سبز: تمایل به مورد محبت و توجه قرار گرفتن است.
  • زرد: این رنگ شگفتی پیشرفت شادی و خوش بینی را نشان می دهد و در صورت استفاده بیش از حد، نیاز به آزادسازی تنش های درونی دارد.
  • آبی: معرف زنانگی و برعکس قرمز نشان دهنده ملایمت صلح و آرامش است.
  • سیاه: به معنای نفی رنگ و منبع ترس، تشویش، وسواس و اضطراب است.
  • سفید: رنگی خنثی و معنای آن فقدان رنگ در نقاشی است که این امر خلا عاطفی و یا ناتوانی در برون ریزی عواطف را نشان می دهد.
  • صورتی: نشان دهنده صلح، تعادل و توازن و نیز معرف عاطفه ای که فاقد هوای نفس و پرخاشگری است.

مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین مهدکودک در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.