دروغگویی کودکان در سنین مختلف تعابیر متفاوتی دارد پس جایز نیست برای کودکان قبل سنین مدرسه لفظ دروغ را به کار ببریم. بر اساس نظر پیاژه”بچه ها تا 4سالگی رفتاری را که به خوشنودی والدین بینجامد را رفتاری خوب و هر چیزی که آنها را ناراحت کند رفتاری بد میدانند و با این تفکر رشد میکنند”.
مثلا کودکی که شیشه مربا را شکسته در حالی که دور دهانش پر از مرباست اما انکار از شکستن ان میکند زیرا میداند شکستن شیشه مادر را ناراحت میکند پس از نظر او بهترین کار نگفتن حقیقت است.بنابرین کودکان برای درک تفاوت دروغ و حقیقت نیاز به زمان دارند باید آنها را یاری کنیم.
•مفهوم حقیقت را آموزش دهیم:
از همان کودکی هنگام تماشای برنامه یا بازی حقیقی وغیر حقیقی بودن موضوع را آموزش دهیم مثلا اگر سگ زیر غلتک آسفالت رفت و پهن شد و دوباره به حالت اول بازگشت،برای کودک مشخص کنیم که این خیالی و غیر حقیقی است.
•خودمان معلم خوبی باشیم:
خودمان معلم خوبی باشیم زیرا کودکان تمامی رفتارهایمان را ثبت میکنند پس والدین راستگویی باشیم.
• لاف زدن وپز دادن را دروغ ندانیم:
کودکان معمولا تا سن 9 سالگی تفاوت بین واقعیت و رویا را درک نمیکنندو معمولا در مورد اسباب بازی و وسایل خود به هم سن وسال هایشان پوز میدهند وچاخان میکنند. اما نگذارید لاف زدن آنها با توجهات زیاد به مشکل تبدیل شود و به او بگویید که اینها شوخی است و واقعیت را هم بگو.
•باعث دروغگویی نشوید:
با رفتار ناخوشایند وبر خورد تندمان بچه ها را مجبور به روغگویی نکنیم .ناراحتی خود را بیان کنید اما نه با فریاد وخشم.
•جریمه دروغگویی با جریمه کار نادرست متفاوت است:
برای دروغگویی یک جریمه جدا رد نظر بگیریدو از اجرای مجازات دروغگویی کودکان هم کوتاه نیایید.
•راستگویی کودکمان را تحسین کنیم:
مثلا اگر کودکمان شیشه مربا راشکست و به جای اینکه بگوید من نکردم، گفت ببخشید راستگویی او را تحسین کنید و بعد برای شکستن شیشه مربا جریمه در نظر بگیرید.
مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین پیش دبستانی در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.