برای رشد طبیعی تکلم (رفع اختلالات تکلم) و زبان در کودکان بایستی عوامل متعددی از قبیل:
- شنوایی طبیعی
- هوش کافی
- سلامت دستگاه گویایی
- داشتن دقت طبیعی
- داشتن حافظه شنوایی
- محبت
- سلامت ارثی وخانوادگی
- فقدان ضایعه مغزی
اختلات تکلم
اختلالات تکلم را به صورتهای مختلفی تقسیم بندی کرده اند که در این نوشتار یکی ازاین تقسیم بندی ها را مورد بررسی قرار می دهیم:
- اشتباهات سخن گویی
- معایب سخن گویی
* اشتباهات سخن گویی: تکرار یک کلمه اشتباه توسط کودک وعدم توجه والدین ونزدیکان به راهنمایی کودک برای تلفظ صحیح تااو بعدا دچار تکلم غلط وادای اشتباهی آن کلمه یالفظ می شود ویا حتی آن کلمه راحذفمیکند.برای مثال: (( آسان)) می گوید ((آشان))
*معایب سخن گویی: معایب در سخن گویی اثرات عمیقی برروی زندگی آینده کودک دارد ومشکلات رفتاریواجتماعی پرخطر برای کودک به وجد می اید.
1)خاموشی وتاخیر در سخن گویی:
این اختلال به علت گوناگون ازقبیل فلج عضلانی، کری ،کم هوشی ،اختلالات دستگاه تکلم ضایعات مغزی را بوجود می اورد که با متخصصان گفتار درمانی درمان می شود.
2) نقص در شنوایی:
شنوایی راهی است که میتوان عضلات ومفاصل تکلمی را هدایت کرد و صداهای مورد احتیاج را ایجاد میکند. شنوایی تنهایی برای سخن گویی کافی نیست.
3) لکنت زبان:
این نوع بیماری موجب اختلالات دیگری هم میشود ازقبیل ترس،وحشت، تشویش ،اختلالات روانی و عدم اعتماد به نفس.
انواع لکنت زبان:
* لکنت زبان کلونیک : که تکرار تشنج آمیز یک واج وهجا قبل از کلمه یاجمله ادا می شود
مثال: ((ماماماماماما ن آآآآآآآآمد))
* لکنت زبان تونیک: عبارت است ازحالتی که در آن عضلات گویایی چند ثانیه تایک دقیقه ازحرکت باز می ایستدومانع تکلم میشود
*لکنت کلونو––تونونیک: ترکیب لکنت زبان کلونیک وتونیک است. براثر برخورد نادرست وخشن باکودک مبتلا به لکنت ویاتوقع بیش ازظرفیت داشتن ازاوموجب این بیمار میشود.
مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین پیش دبستانی در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.