مهارت های اجتماعی و آموزه ها | چگونگی تقویت مهارت ها در کودکان _ دانشگاه کوچک

مهارت های اجتماعی چیست؟

مهارت های اجتماعی مجموعه‌ای از مهارت‌ها هستند که به اصلاح مداوم و پیشرفت کودکان نیاز دارند. این مهارت‌ها به گونه‌ای نیستند که کودک شما از بدو تولد آن را داشته باشد و به شکلی هستند که می‌توان با تمرین آن‌ها را تقویت کرد و بهبود بخشید و در واقع اجتماعی شدن کودک، اکتسابی است.

مهارت های اجتماعی به کودکان کمک می کنند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند، روابط سالم ایجاد کنند و در جامعه به طور موثر عمل کنند. تقویت مهارت های اجتماعی در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا به آنها کمک می کند تا در مدرسه، محل کار و زندگی شخصی خود موفق شوند.

نکاتی برای تقویت آموزه ها و مهارت ها در کودکان:

  • الگوی خوبی باشید.

کودکان از والدین و سایر بزرگسالان الگو می گیرند. بنابراین، مهم است که خودتان رفتارهای اجتماعی مثبتی را نشان دهید.

به عنوان مثال، به دیگران احترام بگذارید، از کلمات مودبانه استفاده کنید و به قول خود عمل کنید.

  • صحبت کنید.

با کودکان خود در مورد اهمیت مهارت های اجتماعی صحبت کنید و به آنها توضیح دهید که چرا این مهارت ها مهم هستند و چگونه می توانند از آنها در زندگی خود استفاده کنند.

مهم است که احساسات خود را با کودک در میان بگذارید، با این کار آن‌ها قادر به درک و تفسیر احساسات دیگران و خودشان می‌شوند. از طریق صحبت در مورد چگونگی بیان و تکرار احساسات، کودکان شروع به یادگیری کلمات مرتبط با آن می‌کنند و بعدا می‌توانند از آن کلمات برای بیان احساسات خود استفاده کنند. دانستن این کلمات باعث می‌شود تا کودک شما در آینده بتواند به دور از خجالت با دیگران ارتباط برقرار کند.

  • فرصت هایی برای تمرین ایجاد کنید.

به کودکان خود فرصت هایی برای تمرین مهارت های اجتماعی خود بدهید.

به عنوان مثال، آنها را تشویق کنید تا با دوستان خود بازی کنند، به فعالیت های گروهی بپیوندند و در فعالیت های اجتماعی شرکت کنند.

  • رفتارهای مثبت را تشویق کنید.

وقتی کودک شما رفتار اجتماعی مثبتی نشان می دهد، آن را تحسین کنید. این به آنها کمک می کند تا بدانند که چه رفتارهایی مورد قبول شماست.

تقویت مهارت های اجتماعی و آموزه ها _ دانشگاه کوچک

مهارت های اجتماعی خاص که باید بر روی آنها تمرکز کنید:

  • ارتباط موثر:

شامل گوش دادن فعال، صحبت کردن واضح و مختصر و استفاده از کلمات مودبانه است.

  • حل مسئله:

این شامل توانایی شناسایی مشکلات، پیدا کردن راه حل های مناسب و مذاکره با دیگران است.

به طور مثال افراد در سنین کم مطالب را بهتر یاد خواهند گرفت. اگر کودک شما در سنین کم نمی‌تواند درخواست خود را به صورت درست و واضح بیان کند یا در کنار افراد دیگری غیر از والدین خود، شروع به گریه می‌کند، می توان با راه حل مناسب آن مورد را برطرف کرد.

  • همکاری:

توانایی کار با دیگران برای رسیدن به یک هدف مشترک است.

  • مدیریت خشم:

این مورد شامل توانایی شناسایی نشانه های خشم، کنترل واکنش های خود و حل مشکلات به روشی سازنده است.

  • احترام به دیگران:

درک تفاوت های دیگران، پذیرش آنها و رفتار با آنها همراه با احترام است.

با ارائه فرصت های یادگیری و تمرین، می توانید به کودکان خود کمک کنید تا مهارت های اجتماعی خود را توسعه دهند و در زندگی خود موفق شوند.

چند نکته موثر برای کسب این مهارت ها:

  • کودک شما در مورد ارتباط و رفتار خوب به راهنمایی مناسب نیاز دارد. دور بودن از خانواده باعث ایجاد استرس در بچه‌ها می‌شود و نداشتن مهارت‌های لازم جهت ارتباط برقرار کردن با دیگران، این استرس را تشدید می‌کند.
  • بررسی مهارت‌های روابط اجتماعی و احساسات یک کودک در مهدکودک، احتمالا بهترین راه برای پیش‌بینی موفقیت او در دوران بزرگسالی است.
  • بچه‌هایی که در سن ۵ سالگی مهارت‌های «سهیم شدن»، «گوش کردن»، «همکاری کردن» و «پیروی از قواعد» را بهتر بلد هستند، در بزرگسالی شانس بیشتری برای رفتن به دانشگاه دارند.
  • کودکان بیشتر مهارت‌های خود را از طریق بازی کردن به دست می‌آورند. بازی کردن روشی است که آن‌ها دنیای اطراف خود را کشف می‌کنند و برای یادگیری مهارت‌های جدید بسیار آماده‌ است پس باید تشویق شوند تا مهارت‌های جدید را هنگام بازی کردن یاد بگیرند. (بازی های گروهی مانند: بازیهای تیمی، بازی های نقش پذیری، بازیهای تقلیدی، مجسمه شدن، تاب بازی ،تهیه کلاژ ،داستان سرایی بداهه ،ساخت اشیا کاغذی و….می توانند به رشد مهارت های اجتماعی کودکان کمک کنند.)

مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین پیش دبستانی در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.