هوش هیجانی کودکان و شناخت احساسات | کنترل احساسات کودکان _ دانشگاه کوچک

EQ چیست؟

هوش هیجانی، عاطفی یا احساسی که بیشتر به‌عنوان EQ شناخته می شود، توانایی درک و استفاده و مدیریت احساسات به روش‌های مثبت و در جهت کاهش استرس، برقراری ارتباط مؤثر، همدلی با دیگران و غلبه بر چالش‌ هاست به گونه ای که این موضوع برای کودکان به عنوان هوش هیجانی کودکان در نظر گرفته می شود.

به‌طور خلاصه، در پاسخ به این سؤال که  EQ چیست؟

می‌توان گفت همان هوش هیجانی است بدین معنی که آگاه باشیم احساسات ما می‌توانند رفتار ما را هدایت کنند و بر دیگران تأثیرات مثبت و منفی بگذارند و یاد بگیریم که چگونه احساسات خود و دیگران و نحوه تأثیر آن‌ها بر رفتارهای خود را مدیریت کنیم.

مزیت های هوش هیجانی بالا  در چیست؟

افرادی که EQ بالایی دارند، در کار تیمی بهتر هستند؛ کارمندانی که هوش هیجانی بالاتری دارند، می‌توانند بهتر با دیگران همکاری کنند. افرادی که ازنظر عاطفی باهوش‌تر هستند، در برقراری ارتباط با دیگران بهتر از سایرین عمل می‌کنند. همچنین این افراد می توانند ایده های خود را به اشتراک و به ایده های دیگران گوش دهند.

افزایش هوش هیجانی در کودکان:

والدین مسئولیت دارند تا فرزندانشان را تشویق کنند تا هوش خود را در حوزه ها مختلف توسعه بدهند. البته که این هوش تنها محدود به مفهوم عمومی و iq نمی شود. از نظر روانشناسی کودک، افزایش هوش هیجانی کودکان به اندازه آی کیو کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

با توجه به این که هوش هیجانی در دسته هوش عاطفی قرار گرفته و به توانایی یک فرد در بروز احساسات و همچنین کنترل آن مربوط می شود بنابراین مجموعه ای از مهارت ها هستند که هر کودک باید در یک بازه زمانی مشخص از لحاظ  سنی آن ها را آموزش ببیند.

آموزش شناخت احساسات به کودکان:

  • لغات ساده به کودک یاد دهید

لغاتی که مربوط به احساسات ساده و بیانگر آن باشد مانند: شادی، عصبانی، ناراحتی و ترسیدن.

  • فرصت  برای صحبت کردن درباره بیان احساسات کودک

شرایطی را فراهم کنید و برای کودک توضیح دهید که چگونه احساساتش را بروز دهد. مثلا:

امروز چه احساسی داری؟

تو خیلی خوشحالی که داریم می رویم بستنی بخریم؟

  • آموزش و یادگیری غلبه بر احساسات خود

کودک باید یاد بگیرد هنگام عصبانیت به کسی آسیب نزند و او را تشویق کنید که به اتاق خود یا فضای آرام رفته تا آرامتر گردد و بر خشم خود مسلط شود.

  • به کار گیری روش های مثبت برای بیان احساسات کودک

تقویت رفتارهای مثبت کودکان از نکات مهم است مثلا وقتی کودک احساسات خود را بیان کرد در جهت رفتار مثبت کودک ابراز لذت کنید و یا از سیستم پاداش دهی استفاده کید.

تکنیک های تقویت هوش هیجانی  کودکان:

  • برچسب زدن به احساسات کودکان
  • آموزش مهارت و تکنیک ها مقابله ای
  • مدل کردن روش های صحیح بیان احساسات
  • افرایش حس همدلی به کودکان
  • توسعه حل مسئله برای افزایش هوش هیجانی
  • تبدیل هوش هیجانی به هدف دائمی

مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین پیش دبستانی در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.