کلاس حافظه دیداری | تقویت حافظه دیداری | کلاس تقویت حافظه دیداری - دانشگاه کوچک

حافظه شکل‌های مختلفی دارد: حافظه دیداری (به خاطر آوردن چیزهایی که می‌بینیم)، حافظه حرکتی (به خاطر آوردن تجربه‌هایمان مانند رایحه‌ها و طعم‌ها) و حافظه شنیداری (به یاد آوردن چیزهایی که می‌شنویم).

کودکان در نخستین سال‌های زندگی خود غالباً موضوعات جدیدی را از طریق قرار گرفتن در معرض آنها به روش‌های مختلف یاد می‌‌گیرند. برای مثال کودک اطلاعاتی را درباره سیب با دیدن آن، لمس کردنش، مزه کردنش و شنیدن نام آن از زبان دیگران به دست می‌آورد.

هر چه کودک بزرگتر شود، یادگیری همراه با شنیدن و نقش دیدن کم‌رنگ و اطلاعات دیداری صرفاً برای پشتیبانی و تأیید اطلاعات شنیداری استفاده می‌شود.

اهمیت حافظه دیداری

این حافظه بسیار مفید است، چرا که در پرورش مهارت‌های شناختی و درک مطلب به کودکان کمک می‌کند. نقش زبان در برچسب‌گذاری و درک تصاویر نیز مهم است. به همین ترتیب می‌توانید از طریق حافظه دیداری رنگ‌ها، شکل‌ها، نمادها، حرف‌ها، واژه‌ها و جمله‌ها را شناسایی و تولید کنید. به علاوه با استفاده از این حافظه می‌توانید تجربه‌های دیداری جدید را به یاد بیاورید. می‌توان حافظه دیداری را به دو بخش بلندمدت و کوتاه مدت تقسیم کرد.

منظور از حافظه بلند مدت، توانایی به یاد آوردن چیزهایی است که در گذشته دیده‌اید.

حافظه کوتاه مدت، توانایی به یاد آوردن چیزهایی که به تازگی دیده‌اید، گفته می‌شود یافتن روش‌هایی برای تقویت چنین حافظه ای در کودکان دغدغه بسیاری از والدین است.

به خاطر داشته باشید که وقتی کودک یک سالش تمام می‌شود، می‌توانید تحریک حافظه او را شروع کنید.

 مزایای حافظه دیداری

حافظه دیداری نقش مهمی در رشد کلی کودکان دارد و در پروش مهارت‌هایی که برای موفقیت تحصیلی لازم است، به آنان کمک می‌کند. گاهی اوقات متوجه می‌شوید که فرزندتان در دیکته ضعیف است، سرعتش پایین است یا در درک مطلب و رونویسی یا حفظ کردن متن‌ها مشکل دارد. این ضعف‌ها می‌تواند مشکلات مربوط به حافظه دیداری و ادراک را بپوشاند. حافظه دیداری در بهبود عملکرد تحصیلی به کودکان دچار مشکلات یادگیری کمک می‌کند.

کلاس حافظه دیداری | تقویت حافظه دیداری | کلاس تقویت حافظه دیداری - دانشگاه کوچک

فعالیت‌هایی برای جبران ضعف حافظه دیداری:

تقویت حافظه دیداری به صبر فراوان نیاز دارد، با این حال روش‌های مفرحی برای پرورش این مهارت مهم وجود دارد. بازی‌های حافظه کلاسیک می‌تواند روش خوبی برای شروع برنامه‌های تقویت حافظه باشد. با استفاده از کارت‌های کلمات یا کارت‌های تصاویر، یادگیری حفظ کردن جزئیات و محل کارت‌ها و به خاطر آوردن این اطلاعات برای دوباره پیدا کردن کارت‌ها یکی از وظایف مهم حافظه دیداری است.

به دو صورت زیر امکان پذیر است:

می‌توانید تصاویری با جزئیات فراوان را چاپ کنید و از کودک بخواهید که بیشترین جزئیات ممکن را در یک مدت زمان معین حفظ کند. کودک در مرحله بعد باید آنچه را که از تصویر به یاد می‌آورد، بنویسد، به طور شفاهی بیان کند یا تصویر را با جزئیاتی که به یاد می‌آورد، روی کاغذ بکشد.

فعالیت دیگر این است که چند وسیله را داخل یک جعبه بگذارید و از فرزندتان بخواهید که آنها راحفظ کند سپس از کودک بخواهید که چشم‌هایش را ببندد و در این حین، یک یا دو وسیله را بردارید یا جابه‌جا کنید و از کودک بپرسید که متوجه چه تفاوتی شده است.

بازی هایی  که در مهدکودک برای تقویت حافظه دیداری کودکان انجام میشود :

(بازی ها موجب تقویت این حافظه در کودکان می شود.)

  • قایم موشک :

در این بازی تصاویر جلوی کودک گذاشته شده وقتی کودک تصاویر را دید درپوش ها را بر روی تصاویر قرار داده و از کودک می خواهیم بگوید در زیر هر درپوش چه تصویری وجود دارد. در بازی دیگر کارت ها برعکس و جابه جا شده و از کودک می پرسیم به عنوان مثال کارت اول چه تصویری است؟

  • کارت تصاویر :

کارت های تصویر را به ترتیب گذاشته و کودک باید به همان ترتیب بچیند بعد یک کارت را حذف میکنیم و بعد از کودک  میپرسیم کدام کارت حذف شده است.

مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین پیش دبستانی در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.