اهمیت قوه تخیل کودکان | روش های تقویت قوه تخیل در کودکان - دانشگاه کوچک

قوه تخیل کودکان و تفکر خلاق کمک بسزایی به کودکان در یادگیری بسیاری از مهارت‌ها در طول زندگی آن‌ها خواهد داشت؟ بیشتر کودکان می‌توانند یک شی معمولی یا یک تکه پارچه را برداشته و با تصور این اشیاء به عنوان یک قلعه و شنل ابرقهرمانی، ساعت‌ها به بازی بپردارند. این فعالیت‌های به ظاهر ساده نقش مهمی را در رشد کودکان داشته و توانایی حل مسائل در سنین بزرگسالی را در آن‌ها تقویت می‌کند، در نتیجه باید قدرت تخیل تا حدالامکان پرورش یابد تا کودکان به فرصت بیشتری برای رشد و یادگیری دست یابند.

بازی تخیلی چیست؟

بازی ای است که کودکان با استفاده از قوه تخیل خود و بدون در نظر گرفتن قوانین و ساختار خاصی انجام می شود. در واقع به آن، بازی ساختگی و فانتزی نیز گفته می شود. این بازی به کودکان کمک می کند تا با تمرین و تفکر خلاق، مهارت های گوناگون خود را تقویت کنند. هر زمان کودک تظاهر به شخص یا چیز دیگری می کند یا با شی بازی کرده و وانمود کرده چیز دیگری است در حال بازی تخیلی می باشد.

گاهی اوقات بازی تخیلی با آیتم های رایگان و یا تغییر کاربری انجام میشود. کدام بچه ای دوست ندارد با پتو و صندلی و ملحفه برای خودش قلعه درست کند؟ یا با جعبه مقوایی بزرگ به عنوان یک قایق یا کشتی بازی کند؟ با انجام این بازی بدون قانون و ساختار کودکان با قوه تخیل خود می توانند هر چیزی که میخواهند باشند به عنوان مثال سرآشپز در یک رستوران، یک راننده ماشین مسابقه ای، شوالیه یا فضانورد، آنها همچنین می توانند وانمود کنند که دنیا را نجات می دهند، موجودات افسانه ای هستند یا سناریوهایی را در زندگی روزمره خود مشاهده می کنند با تقلید از والدین ، معلمان یا کارمندان فروشگاه های مواد غذایی انجام دهند.

تاثیر قوه تخیل در رشد کودکان:

قدرت تخیل می‌تواند در یادگیری و کسب دانش‌های جدید موثر باشد. این اتفاق معمولا به دو صورت در کودکان رخ می‌دهد.

کودکان در حین بازی از تخیل خود استفاده می‌کنند تا دانش و تجربه قبلی را مرور کنند. به عنوان مثال در حین بازی تخیلی که تصور می‌کند به فروشگاه رفته و به خاطر آورده که والدین خود چگونه برای خرید با صندوق‌دار ارتباط برقرار و خرید انجام می‌دهند. این گونه با مرور تجربیات و خاطرات، دانش آن‌ها گسترش می‌یابد.

کودکان همچنین از قوه تخیل خود برای کشف دانش و ایده‌های جدید استفاده می‌کنند. لو ویگوتسکی روانشناس مشهور روسی تاکید زیادی به تخیل و خلاقیت در یادگیری داشت. او بر این باور بود که مغز دارای توانایی ذخیره و بازتولید دانش است و به عبارت دیگر می‌تواند با استفاده از دانش و تجربه‌های موجود، ایده‌ها و امکانات جدیدی را خلق کند.

تخیل به طور کلی به رشد مهارت‌های اجتماعی، عاطفی، زبانی و حل مسئله در کودکان کمک می‌کند.

راهکارهایی برای پرورش قوه تخیل کودکان :

  • ساخت سناریو:

با پیشنهاد موقعیت‌هایی که ممکن است برایشان جالب باشد، به بچه‌ها کمک کنید ایده‌های تخیلی برای بازی پیدا کنند. از کودکان بخواهید سناریویی را ایفا کنند که اخیراً با آن روبرو شده‌اند یا از طریق بازی تخیلی به کاهش اضطراب در مورد قرار ملاقات آینده کمک کنید.

  • قصه گویی برای کودکان:

حدالامکان هر روز داستان و قصه برای فرزندتان بخوانید تا شخصیت‌ها و موقعیت‌هایی موجود در داستان را تصور کنند. در واقع با خواندن کتاب و مجله کودک و خردسال می‌توانید قدرت تخیل فرزندتان را تقویت کنید.

  • استفاده از کارهای هنری:

به فرزندتان کمک کنید تا نقاشی کند و او را برای ساخت سازه‌های مختلف تشویق کنید. گل سفال در اختیار کودک قرار دهید تا با قوه تخیل خود یک اثر هنری خلق کنند. به آن ها آزادی عمل بدهید تا رنگ‌ها و ایده‌های جدید را کشف کنند.

  • سوال پرسیدن:

سوالات جالب و فرضی از فرزندتان بپرسید تا آن‌ها را به فکر روند و سبب ایجاد ایده‌های خلاقانه شوند.

  • اختصاص زمانی برای استراحت:

به یاد داشته باشید که لازم نیست دائما فرزندانتان را کنترل کنید. زمان‌هایی را برای بازی کودکان بدون ساختار و قانون اختصاص دهید تا آن‌ها بتواند آزادانه بازی کرده و به کمک قوه تخیل خود ایده‌هایشان را ارائه دهند.

مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین مهدکودک در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.