کلاس حافظه شنیداری | تقویت حافظه شنیداری | کلاس تقویت حافظه شنیداری - دانشگاه کوچک

حافظه شنیداری در جذب صداها، به ویژه صداهای زبان گفتار به ما کمک می‌کند. ما بدون حافظه شنیداری نمی‎توانیم اطلاعات را پردازش کنیم، حفظ کنیم یا به یاد بیاوریم. با این توصیف حافظه شنیداری برای زبان بسیار مهم است.کودکان زبان را با گوش دادن به حرف‌های دیگران یاد می‌گیرند، صداها و واژگان را در مغزشان ذخیره می‌کنند و پس از آن که صدایی را بارها شنیدند، آن را تولید می‌کنند. رشد زبان بدون حافظه شنیداری عملاً غیرممکن است.

حافظه شنیداری نیز دقیقاً مانند بسیاری از مهارت‌های دیگر به موازات رشد کودک پرورش می‌یابد، بااین حال برخی کودکان هنگام رشد حافظه شنیداری با مشکلات بیشتری روبه‌رو می‌شوند.اگر حافظه شنیداری کودک مشکل داشته باشد، انجام دادن دستورها و توجه کردن برای کودک دشوار می‌شود. حافظه شنیداری نقش مهمی در سوادآموزی دارد. آگاهی واج‌شناختی نیز می‌تواند مشکلاتی را به وجود بیاورد؛ برخی کودکانی که مهارت‌های حافظه شنیداری ضعیفی دارند، شناسایی آواها و مطابقت دادن آواها با حرف‌ها برایشان دشوار است. این ضعف توانایی یادگیری کودک را مختل می‌کند. از این گذشته نباید هیجانات و رفاه کودکان را از یاد ببریم، وقتی کود تشخیص مشکلات حافظه شنیداری کودکان در سن پایین دشوار است. هرچه کودک بزرگتر می‌شود، مشکلاتش واضح‌تر می‌شود. چنانچه مشکلات حافظه شنیداری در سن پایین تشخیص داده شود، مداخله زودهنگام اثر این مشکلات بر رشد و رفاه کودک را به حداقل می‌رساند.

علائم مشکلات حافظه شنیداری :

  • ناتوانی در دنبال کردن دستورات پیچیده، کودک به سختی می‌تواند توجهش را برای مدتی طولانی بر روی موضوعی حفظ کند. به نظر می‌رسد که کودک در دنیای کوچک خودش است.
  • خجالتی بودن، کودک نمی‌تواند به راحتی درباره اتفاقات روز با شما حرف بزند یا برایتان داستان تعریف کند.
  • نا امیدی و کلافگی که متوجه مشکلاتش می‌شود، کلافه و ناامید میشود و اعتماد به نفسش کاهش می‌یابد.

ایجاد چند تغییر ساده در محیط کلاس می‌تواند تأثیر چشمگیری بر پیشرفت کودک داشته باشد کودک را نزدیک به آموزگار بنشانید. سرو صدای پس‌زمینه را به حداقل برسانید. قبل از شروع صحبت توجه کودک را به روشی، مثلاً صدا زدنش جلب کنید. مطمئن شوید که کودک متوجه حرف‌هایتان شده است. دستورهایتان باید کوتاه باشد. اطلاعاتی دیداری را در اختیار کودک قرار بدهید؛ مثلاً تصاویر یا فهرستی از واژگان کلیدی را در اختیار کودک بگذارید. آرام و آهسته حرف بزنید و پس از جملاتتان مکث کنید تا برای پردازش اطلاعات به کودک زمان بدهید. بازی‌ها  برای تقویت حافظه شنیداری .پژوهش‌ها نشان می‌دهد احتمال پیشرفت کودکی که از کمک آسیب‌شناس گفتار و زبان برخوردار است و در خانه و مدرسه حمایت می‌شود، بیشتر از کودکان بی‌بهره از این حمایت‌ها است.

بازی‌های زیر برای تقویت حافظه شنیداری فوق‌العاده‌اند:

جستجوی گنج: وسایلی را در کلاس پنهان کنید و دستوراتی را برای پیدا کردن آن به کودک بدهید: “ برو بپیچ به چپ، زیر کاسه رو نگاه کن.” می‌توانید بازی را با دستورات کوتاه و ساده شروع کنید و دستورات را به تدریج سخت‌تر کنید. به این ترتیب توانایی کودک برای دنبال کردن دستورات به تدریج بیشتر می‌شود و تقویت این توانایی به پیشرفت تحصیلی‌اش کمک خواهد کرد. به علاوه کودک در این بازی نقش دزد دریایی را بازی می‌کند، چه کسی از بازی کردن نقش دزد دریایی بدش می‌آید؟

لیست خرید: کودکان عاشق بازی خرید کردن‌اند. از کودک بخواهید که اجناسی را به شما بدهد. می‌توانید بازی را با خرید دو جنس شروع کنید: “میشه بهم موز و سیب بدین؟” وقتی کودک پیشرفت کرد، می‌توانید لیست خریدتان را طولانی‌تر کنید: میشه بهم موز، سیب، یه قوطی کنسرو لوبیا چیتی، شکلات و نون بدین؟” به این ترتیب کودک یاد می‌گیرد که گوش بدهد و همان‌طور که اجناس را جمع می‌کند، دستورات را به یاد بیاورد. زنجیره جملات: این بازی فوق‌العاده است، بازی را با چنین جمله‌ای شروع کنید: “رفتم به باغ وحش و اونجا دیدم یه … “، سپس خود وکودک موارد مختلفی را نام ببرید. چون این بازی به تقویت حافظه شنیداری و گسترش دایره واژگان کمک می‌کند، بسیار مفید است کودک را تشویق کنید که بگوید کدام بخش از حرف‌هایتان را متوجه نشده است.

مجموعه دانشگاه کوچک به عنوان بهترین پیش دبستانی در اصفهان با دارا بودن محیطی شاد و علمی، با استفاده از پژوهش های روان شناسی و مشاوره جهت پرورش کودک بر اساس تقویت هوش های نه گانه در خدمت شما عزیزان می باشد و هدف این مجموعه پرورش کودکانی شاد با هویت تحصیلی موفق است.